Sigmax

Architectenbureau Paul de Ruiter

Plaats Enschede Meewerkende architecten Haik Hanemaaijer
Willem Jan Landman
Niels Groeneveld

De nieuwe huisvesting van Sigmax is zeer compact ontworpen. De verdiepingen zijn zo efficiënt mogelijk ingedeeld, waarbij is uitgegaan van een uiterst flexibele plattegrond. Zo kunnen er zowel cellenkantoren als open kantoorlandschappen worden gecreëerd. De compacte opzet van het gebouw, in samenspel met het atrium in het hart van het gebouw, zorgt voor de connectie tussen alle verdiepingen en stimuleert het onderlinge contact en de ‘toevallige’ ontmoeting tussen de medewerkers. De esthetiek van het architectonisch ontwerp van Sigmax manifesteert zich met name in het ruimtelijk ontwerp van de witstalen sculpturale trap, die als beeldbepalende blikvanger van de dubbele, uitnodigende entree op de begane grond fungeert. Deze open en lichte ruimte wordt zowel als (bedrijfs)restaurant, presentatieruimte en als vergaderplek gebruikt.

Het ontwerp van het gebouw is gebaseerd op het specifieke werkproces en de organisatiestructuur van Sigmax om, uitgaande van de managementfilosofie van Eckart Wintzen, flexibel in te kunnen spelen op alle ontwikkelingen in de huidige snel veranderende ICT wereld. Het cellenkantoor en het open werklandschap zijn in het gebouw afgewisseld om zo een synergie te beogen tussen de diverse divisies, waardoor de realisatie van en kennis over intelligente ICT oplossingen en producten in de toekomst gewaarborgd kan blijven.

 

‹ terug naar overzicht