De inschrijving voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2024 is gesloten. Rond de dertig inzendingen zijn binnengekomen bij het secretariaat. De jury zal een aantal projecten kiezen om te bezoeken in september. De nominaties volgen in oktober en de prijswinnaar wordt op zaterdag 7 december bekendgemaakt in het Rijksmuseum.

Het prijzengeld bedraagt 20.000 euro.

Eerdere winnaars van de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten, die in de even jaren wordt uitgereikt, zijn Marjolein van Eig (2014), Ard de Vries (2016), Jan Nauta (2018), Ard Hoksbergen (2020) en Laura van Santen (2022).

Doel van de prijs is het vestigen van aandacht op jonge talentvolle architecten, die een bijdrage leveren aan vernieuwing van de architectuur. Een onafhankelijke, deskundige jury beoordeelt de ingezonden projecten. De jury staat onder voorzitterschap van Meta Knol. Overige juryleden zijn Mels Crouwel, Steven Delva, Wilma Kempinga, Gus Tielens en Nathalie de Vries.

 

 

 

De Abe Bonnema Prijs kent twee edities die om het jaar worden uitgereikt. In de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten tot 40 jaar en in de oneven jaren de Abe Bonnema Architectuurprijs.

In 2025 wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs georganiseerd. Alle architecten die zijn ingeschreven in het Architectenregister kunnen deelnemen. Het gaat om gebouwen die in Nederland zijn gerealiseerd in 2023 of 2024. De winnaar ontvangt een bedrag van 50.000 euro.

In het voorjaar van 2025 hebben architecten twee maanden de tijd om hun project in te dienen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de start van de inschrijving, meld je dan aan voor de nieuwsbrief of volg de Abe Bonnema Prijs via LinkedIn.