De Overplaats is van oudsher de ‘overtuin’ van buitenplaats De Hartekamp, en van historische waarde voor Zuid-Kennemerland. Begin 18e eeuw ontwikkelde het landgoed zich, mede dankzij Linnaeus, tot  één van de beroemdste romantische tuinen van Europa. Het oorspronkelijke theehuis op de droogberg is door vandalisme verbrand. Landschap Noord Holland schreef daarom een prijsvraag uit: ontwerp een blikvanger voor deze plek.

Marjolein van Eig van Inbo ontwierp de koepel ‘Mijmer en Focus’. De koepel is een achthoekige bakstenen sculptuur, volledig opgetrokken uit gerecyclede ijsselsteentjes. De sculptuur wordt aan de ene kant opengewerkt met een trap die naar een smal en hoog gat leidt. Deze trap met dikke en hoge treden, opent de koepel richting het park en biedt tegelijkertijd een zitplaats aan de bezoeker, die hier kan genieten van het weidse uitzicht. De smalle hoge opening richt de blik aan de andere kant direct naar het hoofdgebouw van landgoed De Hartekamp. Een uitsparing in het koepeldak laat gedurende de dag het licht op verschillende plekken schijnen.

De koepel wordt altijd zijdelings benaderd, passend bij de romantische opzet van de tuin: de wandelaar ontdekt de koepel terwijl hij door de tuin loopt.