Herontwikkeling van verwaarloosde panden: Middenin deze levendige straat bevindt zich de locatie van het herontwikkelingsproject ‘Een Blok Tot Leven’. Tien jaar lang hebben deze zes vervallen en verwaarloosde panden uit 1874 gewacht op een nieuwe bestemming en was het blok de rotte kies in de straat.

De opgave bestond uit het samenvoegen van de panden tot een samenhangend geheel. Een nieuw programma in een bestaand casco: Het blok heeft een diverse programmatische invulling gekregen.Het bekende café ‘de Witte Aap’ is uitgebreid door de naastgelegen winkel erbij te trekken. Van twee panden zijn de verdiepingen verbouwd tot 8 short-stay appartementen en is de begane grond verbouwd tot het café restaurant ‘Ter Marsch & Co’. De vier overige panden zijn aaneengeschakeld tot het ‘King Kong Hostel’ met ruim 150 bedden. Architectonische uitwerking: Elke functie heeft zijn eigen uitstraling gekregen die het best past bij het gebruik. Het hostel is de huiskamer van de straat geworden waar de backpackers zich thuis kunnen voelen en uit kunnen rusten na een lange reis.

Ter Marsch & Co is een samensmelting van originele details en rauwe, onafgewerkte materialen en sluit zo aan bij de natuurlijke producten die worden gebruikt en de geschiedenis van het pand. De short stay appartement zijn licht en ruim en hebben een frisse uitstraling en de uitbreiding van de Witte Aap is in dezelfde kenmerkende stijl uitgevoerd.