De Multifunctionele Zwembad- en Clubaccommodatie De Geusselt heeft een centrale en verbindende rol in het Geusseltpark. Het sportcomplex, gesitueerd op een heuvel, verbindt zowel programmatisch als ruimtelijk het naastgelegen sportpark met de glooiende velden van het recreatiepark.

De zwembaden zijn als uitgangspunt genomen voor de organisatie van het complex: door de 4 binnenbaden naast elkaar te leggen ontstaat een transparant badlandschap en wordt flexibel gebruik geoptimaliseerd. Hierlangs liggen de benodigde faciliteiten met daarvoor de entree, omkleden en de horecaruimte. Het recreatiebad zorgt samen met het combinatiebad, het wedstrijdbad met tribune op verdieping en een introverter doelgroepenbad samen voor een wateroppervlakte van 1.400 m2. De ligweide met buitenbaden gaat volledig op in het glooiende groene landschap van het park.

In de plint van het complex zijn de clubaccommodaties van vier sportverenigingen geschoven (hockey, 2x voetbal en jeux-de-boules), waardoor er op maaiveld een functionele verbinding met de naastgelegen sportvelden ontstaat. Deze combinatie van functies en activiteiten geven het gebouw uniciteit en maken het dag en nacht een bruisende accommodatie.