Sinds 2015 is de prijsuitreiking van de Abe Bonnema Architectuurprijs steevast gehouden in het auditorium van het Rijksmuseum (het eerste winnende project in 2013). De prijsuitreikingen voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten werden tot nu toe telkens op een andere locatie georganiseerd (meestal in het winnende gebouw van een jaar eerder).
In 2022 wordt de Abe Bonnema Prijs voor de tiende keer georganiseerd. Dat vormt voor het Stichtingsbestuur een mooie aanleiding om nu ook de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten een keer in het Rijksmuseum uit te reiken. De genomineerde architecten krijgen dan de gelegenheid om hun inzending vanaf het podium aan het aanwezige publiek te presenteren. Aansluitend presenteert de jury haar bevindingen en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Ter gelegenheid van de prijsuitreiking wordt tevens de Abe Bonnema Lezing gehouden. Dit jaar zal de lezing worden uitgesproken door Zef Hemel, de kersverse hoogleraar op de Bonnema-leerstoel aan de RUG en TU Delft. Deelname aan dit evenement is openbaar en gratis toegankelijk. Aanmelden verplicht.

Aanmelden voor lezing en prijsuitreiking

rijks